https://www.theposcompany.nl/wp-admin/

Horeca

Hoe lang slapen is het beste voor een goede nachtrust?

Slapen, we doen het allemaal. Zowel jong als oud en zowel groot en klein. Het is nu eenmaal deel van het leven. Wist je zelfs dat we gemiddeld 33% van ons leven slapend doorbrengen? Althans, als je genoeg slaapt natuurlijk. Maar wat is genoeg slaap? En hoe lang slapen is nou echt het beste voor een goede nachtrust? Slapen doen we allemaal, maar toch doen we het allemaal anders. De ene persoon ligt om 22.00 in bed, waar de ander pas rond 02.30 begint te gapen. Hoe veel je slaapt en hoe veel slaap je nodig hebt hangt af van vele factoren.

Niet alleen je leeftijd speelt hierbij een rol, maar ook je manier van leven. Ben je een topsporter die elke dag op het veld staat? Dan ben je waarschijnlijk erg blij met wat meer nachtrust om je lichaam op te laden voor de volgende dag. Ben je niet zo actief door de dag heen? Dan heb je ook niet erg veel energie gebruikt en heb je minder slaap nodig. Maar goed, vraag jij je af hoe veel slaap je nodig hebt en hoe veel uur jij dus eigenlijk zou moeten slapen? In dit artikel leggen wij je uit wat slapen is, wat het advies ongeveer is voor het aantal uur slaap en leggen wij het verschil uit tussen de verschillende vereisten per leeftijd. Lees je mee?

Wat is slapen eigenlijk precies?

Is slapen simpelweg alleen maar je ogen dicht doen en uitrusten? Ja en nee. Maar toch zou je slaap te kort doen als je het alleen zo zou uitleggen. Slapen is meer dan alleen je ogen sluiten. Het is een prachtig mechanisme wat iedere dag weer door elk mens wordt gedaan. Slaap bestaat uit verschillende vormen of fases. Zo kennen we allemaal wel de REM-slaap. De slaap waarbij je daadwerkelijk weg bent van de wereld. Met een geschikte pyjama bereik je de REM slaap natuurlijk sneller:

Hoe veel uur slaap: het advies van slaapspecialisten

Afhankelijk van je leeftijd heb je een bepaald aantal uur nodig. Het advies is om als volwassenen (18+) zo ongeveer 7-9 uur te slapen. Hoe jonger je bent, hoe langer je moet slapen.

 

Misschien dat dit ook interessant is...