https://www.theposcompany.nl/wp-admin/

Keukenapparatuur

Een espresso machine horeca kopen doe je met deze tips

Een lekker kopje koffie, ongelofelijk veel mensen kunnen er intens van genieten. Het is mede omwille van deze reden dat er in heel veel woningen tegenwoordig een espresso machine is terug te vinden. Voor heel wat mensen geldt evenwel dat ze er nog net wat meer van genieten wanneer ze bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan een restaurant of een bar. Indien je een horecazaak gaat openen is het kopen van een espresso machine horeca eigenlijk een absolute must. Met een dergelijk toestel is het namelijk niet alleen mogelijk om lekkere koffie te zetten, daarnaast kan dit ook gebeuren in grote hoeveelheden. Wil jij ook graag enkele interessante tips ontdekken die betrekking hebben tot het kopen van een horeca espresso machine? Lees dan snel verder!

Tip 1: Denk grondig na over de vereiste capaciteit voor je espresso machine

De eerste tip heeft betrekking tot het feit dat je er altijd goed aan doet om even grondig na te denken over de vereiste capaciteit waar je espresso machine horeca over moet beschikken. Wat dit betreft zal het in de praktijk al snel duidelijk worden dat er sprake kan zijn van niet onaanzienlijke verschillen. Voor de eenvoudigere modellen geldt bijvoorbeeld dat ze in staat zijn om tussen de 200 en 250 kopjes per uur te maken. Voor de wat meer geavanceerde modellen geldt dat er sprake is van een capaciteit die eenvoudig kan oplopen tot 700 kopjes of meer. Aan welke machine jij behoeften hebt is uiteraard geheel afhankelijk van de horecazaak in kwestie evenals de eisen die je hebt.

Tip 2: Uit welke materialen moet het apparaat bestaan?

De tweede tip heeft betrekking tot het soort materialen waar jouw espresso machine horeca uit moet zijn opgebouwd. Het wordt op dit vlak sterk aangeraden om er bij stil te blijven staan dat deze toestellen in de praktijk zeer intensief worden gebruikt. Deze intensiteit zorgt ervoor dat het een absolute vereiste is om gebruik te maken van echt kwalitatieve materialen. Het is dan ook voornamelijk omwille van deze reden dat het wordt aangeraden om zoveel mogelijk te kiezen voor het gebruik van RVS. Op deze manier ben je niet alleen verzekerd van een uitmuntende kwaliteit, maar ook van een zeer interessante levensduur. Door te kiezen voor een apparaat opgebouwd uit andere materialen bestaat het risico dat je in geen tijd terug zal moeten investeren.

Tip 3: Hou ook rekening met de onderhoudsvriendelijke eigenschappen

Tot slot dien je bij het kopen van een espresso machine horeca eveneens rekening te houden met de vereiste schoonmaak. Een dergelijk toestel moet in de praktijk dagelijks worden schoongemaakt. Dat lijkt ongelofelijk veel werk, maar het valt tegenwoordig best mee. Zo is er bijvoorbeeld sprake van de aanwezigheid van een zelfreinigende groepskop. Bovendien is er bij veel exemplaren ook sprake van een automatische terugspoeling. Enkele zaken die je wel altijd na elk gebruik moet schoonmaken zijn degene die we hieronder voor je hebben opgesomd:

  1. De stoompijp;
  2. De filter;
  3. De filterdrager;

In het bijzonder voor de horeca espresso machines geldt dat ze steevast worden geleverd met een behoorlijk uitgebreide handleiding. Deze handleiding zal in de praktijk meteen duidelijk maken hoe je het vereiste onderhoud op de meest efficiënte wijze kan laten uitvoeren.

Kijk bijvoorbeeld eens naar de super deluxe Ascaso Bar One Ground espresso machine.

Misschien dat dit ook interessant is...