https://www.theposcompany.nl/wp-admin/

Keukenapparatuur

De verschillende soorten Nespresso koffiemachines

Ongetwijfeld heb je al wel eens van Nespresso gehoord. De reclame met George Clooney is inmiddels niet weg te slaan van de televisie. Er zijn verschillende soorten koffiemachines van Nespresso. In dit artikel zal ik je meer vertellen over de verschillende soorten Nespresso koffiemachines en aan het eind nog interessante informatie over de verschillende variëteiten koffie.

De Essenza koffiemachines

Nespresso heeft verschillende Essenza koffiemachines in haar assortiment: de Essenza Mini, de Essenza Plus C en de Essenza Plus D. Deze machines zijn ontworpen voor gebruiksgemak en ze zijn heel compact. Het design is niet over-the-top, maar juist heel minimalistisch, waardoor ze in alle keukens passen en niet te veel ruimte in gebruik nemen. Deze machines zijn dus meer om ‘normale’ koffie mee te zetten, dus geen latte macchiato of cappuccino. 

De Lattissima koffiemachines

Nespresso heeft verschillende Lattissima koffiemachines: de Gran Lattissima, de Lattissima One en de Lattissima Touch. Deze machines komen met handige snufjes om zelf je heerlijke cappuccino, latte macchiato en normale koffies te zetten. De Lattissima One heeft het meest minimalistische design van alle Lattissima machines. Er zit een kleine melkhouder aan vast om de cappuccino en latte macchiato te maken. De Lattissima Touch heeft hetzelfde soort design als de One, maar heeft een grotere melkhouder en warmt sneller het water op. Ook is deze machine iets groter dan de One. Ten slotte is er ook nog de Gran Lattissima en zoals de naam al doet beweren is het ook de grootste machine uit deze reeks. In deze machine kunnen meer lege capsules worden opgevangen voordat het opvangbakje geleegd moet worden. Ook zit er een Rapid Cappuccino Systeem in. Deze kan door de machine zelf worden gereinigd, het enige wat jij hoeft te doen is de knop van de melkschuimer omdraaien naar de reinigingsstand. 

De Vertuo koffiemachines

Deze relatief nieuwe machines van Nespresso zijn slimme machines die elke parameter aanpast om uit elke capsule en voor elke verschillende kopgrootte de perfecte kop koffie te bereiden. Met deze machine kun je tot wel 5 verschillende groottes koffie zetten: Espresso, Double Espresso, Gran Lungo, Mug en Alto. 

De koffievariëteiten van Nespresso

Nespresso heeft natuurlijk verschillende soorten koffievariëteiten (ofwel koffiesmaken). Naast de standaard Espresso & Lungo en Master Origin families wisselt Nespresso ook eens in de zoveel tijd af van families. Zo zijn er op het moment van schrijven verschillende nieuwe smaken. Eén familie die gebaseerd is op smaken van verschillende landen: World Explorations Lungo, één familie die is gebaseerd op verschillende koffies uit Italië: Ispirazione Italia en één familie die is gebaseerd op creaties van Nespresso barista’s: Barista Creations.

Misschien dat dit ook interessant is...